fbpx
Verkstad 08 - 761 14 44 service@jarfallabildiagnos.se

skadeverkstad tips

5 tips när du väljer en skadeverkstad

Ingen vill vara med om en bilolycka, speciellt inte om du sitter bakom ratten. Bilolyckor kan vara väldigt traumatiserande. Men om du mot förmodan skulle bli inblandad i en olycka så är det viktigt att du vet hur du ska hantera det utan att få panik. Ibland så resulterar skadan I några få bucklor och repor men ibland blir skadan mycket värre än så och då kan det kosta mycket pengar.

Medan ett försäkringsbolag kan hjälpa dig med det finansiella så kan du behöva kontakta en skadeverkstad för att få hjälp med det materiella. En skadeverkstad har tekniker som är experter på din bil och de använder verktyg och material för att reparera din bil invändigt och utvändigt. Dom hjälper dig att återställa din bil till sitt ursprungliga skick. Så det är viktigt att man söker hjälp hos den rätta skadeverkstaden när en skada uppstått eller olycka inträffat.

Här kommer några tips på hur du väljer en bra skadeverkstad:

1.Välj en auktoriserad verkstad

Välj alltid en märkes auktoriserad skadeverkstad för din bil. Auktoriserade skadeverkstäder måste följa standard och regler för att kalla sig auktoriserade vilket gör att de garanterat har de bästa verktygen och utrustningen för att reparera din bil. De tar inga genvägar och reparerar din bil efter fabrikens riktlinjer och du får på så sätt den bästa reparationsmetoden.

 

2. Välj en skadeverkstad som gör allt under samma tak

Det är avgörande att välja en skadeverkstad som har alla reparationssteg i samma lokaler på samma plats. Om din bil ska skickas mellan olika verkstäder för olika steg i skadeprocessen så är det kostsamt och slöseri med tid samt förenat med viss risk. Spara pengar och tid och öka kvalién på reparationen genom att göra hela reparationen på ett ställe.

 

3. Hitta en skadeverkstad som använder originaldelar

Om du bryr dig om värdet på din bil så ska du försöka använda så mycket originaldelar som möjligt vid en reparation. Om försäkringsbolaget står för kostnaden och de endast tillåter begagnade delar och icke originalreservdelar så ska du fundera på att fråga skadeverkstaden vad mellanskillnaden kostar. Du kanske också ska se över dina villkor i din försäkring. Var också noga med att verkstaden kan intyga att det är originaldelar. Detta är fördelen med att bilen repareras hos en auktoriserad skadeverkstad.

Läs mer om originaldelar här!

 

4. Få din bil REPARERAD snabbt och korrekt

Många skadeverkstäder har överbokade scheman och tar in för många bilar I förhållande till deras verkliga kapacitet, vilket gör att din bil får stå onödigt länge och vänta på reparationen. Professionella och auktoriserade verkstäder som Järfälla Bil & Diagnos reparerar din bil . Kontrollera alltid med de ansvariga på skadeverkstaden hur lång tid reparationen skall ta och se till att de håller vad de lovar.

5. Hitta en skadeverkstad som ger dig extra förmåner

Om du lämnar din bil hos en skadeverkstad så betyder det att det kanske blir besvärligt med logistiken i några dagar. Den bästa skadeverkstaden kommer att erbjuda dig en hyrbil som du kan använda under reparationstiden. 

Nu när du har dessa fem tips – välj oss på Järfälla Bil & Diagnos därför att:

 Vi på Järfälla Bil & Diagnos har korta väntetider och du får ofta din bil ofta reparerad inom fem arbetsdagar. Vi samarbetar med flera försäkringsbolag och ser till att du som kund alltid kommer i första hand.

Järfälla Bil & Diagnos är en helhetsleverantör där vi har en komplett skadeverkstad med lackbox, verkstadsplatser för riktning och spackling, originalreservdelar i lager, station för slutkontroll och en egen rekond så vi gör allt arbete på en och samma plats.

Vi är stolta att säga att vi är Stockholms snabbaste skadeverkstad och även den verkstaden som alltid erbjuder fri biltvätt efter varje reparation.

Kontakta oss på vår hemsida och boka en tid för en skadebesiktning och låt vårt professionella team ta hand om resten.

Välkommen!